Facebook-ul nu munceste pentru voi

„Nu știu de ce nu rămân la poemele mele, dar voiam să vă spun că în zilele acestea miza este mai mare ca oricând și trebuie să aveți grijă pe cine citiți, trebuie să aveți grijă la cine vă minte și să încercați să vă dați seama de ce o face, trebuie să vă gândiți care este scopul dumnevoastră pentru care ieșiți în stradă, nu scopul de grup sau ordinul de zi pe unitate ori faptul că prietenii dumneavoastră ies pentru că e cool să fii tânăr frumos și liber, ci, simplu, ceea ce vă doriți dumnevoastră, trebuie să aveți grijă că presa nu mai este demult de informare, este o presă de acțiune, total netransparentă, care nu se poate justifica și, în ultimul timp, (se) pare că nimeni nu îi mai cere asta.

Trebuie să mai știți că pe timpul iernii în țara noastră, în fiecare zi, foarte mulți oameni mor din cauza frigului, la care și foamea dă o mână de ajutor. În nopțile foarte înghețate, mulți oameni îngheață și mor în felul ăsta. E un dat. Pentru ei nimeni n-a mai ieșit în stradă, nimeni nu a mai folosit moartea lor pentru a relua jocuri politice pe care le-a pus în scena omul acela prezidențiabil-prompterist, în public, prin binecunoscuta sintagmă: Vreau și eu guvernul meu,
Nu uitați să vă întrebați în cel mai serios mod cu putință dacă ceea ce faceți sau chestiile pentru care militați au vreo finalitate și pentru dumneavoastră, nu doar pentru presa de acțiune despre care am pomenit mai sus și care, între timp, își pune merinde-n traistă din bugetul apărării.
După ce v-ați întrebat, trebuie să știți că deja e târziu și trebuie să mergeți la somn pentru că mâine aveți de muncă pentru că mișcările de pe stradă sau chemarea la acțiune de pe facebook nu vor munci în locul dumnevoastră.
Da, la muncă, acolo unde, atunci când salariile s-au tăiat, nu ați ieșit, când locurile de muncă au dispărut, nu ați ieșit, când proiectele europene de dezvoltare socială ce prevedeau locuri de muncă au fost schimbate în organizarea de târguri de joburi fără nicio finalitate, nu ați ieșit.”

Reclame

Spune ceva:

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s