Adevarul este dureros

Desi spun ca isi doresc sinceritatea si adevarul, de fapt oamenii vor sa auda orice minciuna care le da un fals sentiment de confort sau siguranta.

Daca aud un adevar care contravine iluziilor pe care le hranesc in mintea lor, vor lupta cu toata fiinta lor ca sa il nege. Nu vor sa auda nimic din ceea ce ar putea sa ii dezechilibreze sau sa le arate ca traiesc in autoamagire sau minciuna. Prefera sa intoarca capul si sa se prefaca ca nu au vazut sau nu au auzit. Iar astfel traiesc in continuare in bula lor iluzorie.

Ai nevoie de curaj si incredere in tine ca sa poti infrunta adevarul. Oamenii care inca nu si-au accesat puterea interioara nu au capacitatea de a cauta si accepta adevarul care poate fi uneori dureros.

Un om care este nesigur pe el, chiar si daca iti spune ca vrea sa fii sincer, de fapt isi doreste sa auda doar ceea ce este pregatit sa auda si prin invitatia lui ca tu sa fii „sincer”, vrea doar sa ii spulberi temerile pe care le are in minte.

Insa, de ce sa cautam un adevar dureros daca putem sa traim intr-o iluzie reconfortanta? Pentru ca doar asa traim in realitate si putem sa facem fata vietii, exact asa cum este ea, cu bune si mai putin bune.

Mai devreme sau mai tarziu, tot vei fi nevoit sa vezi si sa accepti adevarul si, cu cat mai repede iti dai voie sa faci asta, cu atat mai usor poti sa ii faci fata, sa il accepti si sa il gestionezi.

Adevarul este dureros doar atunci cand te-ai obisnuit sa traiesti in autoamagire, iluzie sau minciuna.

Reclame

Un gând despre “Adevarul este dureros

  1. Adevarul uneori doare, insa lipsa lui(care alimenteaza iluziile despre care vorbeati) nu face decat sa amane momentul in care „bula de minciuni” se sparge. In urma totul doare muuult mai rau decat ar fi durut adevarul initial.

    Apreciază

Spune ceva:

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s