Artitra si chirurgia plastica

Artitra si chirurgia plastica
Artitra, este acea stare de inflamatie a articulatiilor, care de regula este insotita de dureri, temperatura locala ridicata, tumefactie, inrosirea periarticulare. De asemenea, artitra limiteaza functia articulatiei implicate.
Sunt cunoscute pana in acest moment peste 100 de tipuri si forme de artrite, dar cele mai des intalnite sunt 3 subcategorii :


osteoartrita (OS)
guta
artrita reumatoida (RA)

ze

In Romania, de curand am aflat ca exista cursuri de formare profesionala in acest domeniu special. Accesand site-ul clinicazetta.ro am gasit o informare in ce priveste doua module de cursuri pentru formarea profesionala. Ascestea sunt:

” MODUL 1 – Transplant de os-tendon – Dr. Rodica MARINESCU, Dr. Corina Delia POPOVICIU
MODUL 4 – Transplant de tesut compozit – Dr. Dragos ZAMFIRESCU, Dr. Alexandru Valentin GEORGESCU, Dr. Bogdan MACIUCEANU”

Cursurile au loc in intervalul 09.02.2015 – 31.12.2015 si este un proiect european, derulat de Academia de Științe Medicale avant titlul: „Dezvoltarea competenţelor în transplant”
Acum, revenind la artritra. vreau sa va spun ca, din ceea ce am mai descoperit, ca si informatie, unele tratamente sunt ineficiente. Am un amic care a apelat si la produse naturiste, care de altfel nu prezinta un risc major si ajuta la tratamentul artritei. Este adevarat ca a fost diagnosticat cu o artitra reumtoida la unul din membrele superioare. Semnele prin care si-a dat seama ca ceva nu este in regula au fost: inflamarea tendoanelor si anumite deformari ale degetelor. Un lucru extrem de grav, avand in vedere faptul ca este destul de tanar, in jur de 25 de ani.
Din discutiile pe care le-am tot avut cu el, acesta se gandeste sa apeleze si la chirurgie-plastica, daca va fi necesar.
Prea multe cunostinte in acest domeniu nu am, dar navigand prin online, stiam de ClinicaZetta, unde se opereaza cele mai dificile cazuri de microchirurgie reconstructiva, iar in perioada octombrie- decembrie exista reduceri. Asadar, i-am dat link-ul clincii pentru a se programa la un eventual consult medical de specialitate.
Sper sa-i fi fost de ajutor si sa depaseasca acest moment mai greu din viata lui.

PS. Am descoperit in online un articol , despre medicina naturista si alimentle recomandate celor care sufera de aceasta boala numita artitra. Sper ca articolul sa va fie de ajutor.

Din blogosfera romaneasca va doresc sanatate maxima!

Reclame

Un gând despre “Artitra si chirurgia plastica

Spune ceva:

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s