Două vești – una bună și una rea:

Două vești – una bună și una rea:
1. Din datele neoficiale ale ANAF rezultă că încă de azi (26) au fost încasate la buget toate sumele prevăzute pentru luna August. Deci în următoarele 5 zile vom avea iar încasări excedentare (chiar cu scăderea TVA la 9% la alimente și alte asemenea măsuri)!

Mesajul este binevenit în contextul discuțiilor despre Codul Fiscal și este foarte clar: combinația magică – taxe mai mici și mai puține și ANAF mai eficient și performant în colectare și combaterea evaziunii. Așa cred că putem și în 2016 să menținem direcția pozitivă pe care ne aflăm azi.

2. După mai mulți ani (prea mulți după părerea mea), ASF a spart buboiul de corupție și fraude de la ASTRA ASIGURĂRI. Încă din 2013 Guvernul V. Ponta, ASF și BNR au sesizat organele penale și au informat public asupra incredibilelor matrapazlacuri făcute de Dan Adamescu (paguba este estimată la cel puțin 500 milioane lei), dar protecția politică și mediatică pe care acesta a cumpărat-o de-a lungul anilor a fost extrem de eficientă (din banii deturnați de la asigurați, 120 milioane de lei au fost folosiți pentru finanțarea „deontologilor” de la „România Liberă” care și azi dau lecții de morală tuturor în timp ce încasează bani furați, iar politicienii PDL/PNL stimulați generos au luptat cu toate armele ca să-l protejeze pe generosul domn Adamescu, cel care și acum se plimbă liniștit prin străinătate și sfidează opinia publică!).

Guvernul, dă asigurări că niciun asigurat (persoană fizică sau juridică) nu este în pericol, măsurile luate de ASF în baza legislației acoperă orice risc – dar refuz să cred că pentru cele 500 milioane de lei fraudă și după ce a fost falimentată intenționat cea mai mare societate de asigurări din România vom rămâne iar fără vreun vinovat!

Reclame

Spune ceva:

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s