Costa Rica- o tara inteligenta

Poate tara care a dat dovada de inteligenta, dupa parerea mea, este Costa Rica (apropos, a fost, este inca, si marea surpriza, placuta a Campionatului Mondial de Fotbal din Brazilia 2014), un mic stat din America Centrala care, dupa consultarea populara si a conducatorilor, a hotarat demult sa desfiinteze armata. Daca oricare vecin ar fi decis s-o atace, Statele Unite vor apara Costa Rica pentru ca aceasta le-a fost cu multi ani in urma intelegerea. Ce ziceti, nu-i briliant?
Sa ne mai amintim un scurt episod beligerant, primul razboi din Irak, parc aprin 1991 era, ce s-a numit „Furtuna in desert”. Se zvonea atunci ca armata irakiana este una dintre cele mai puternice armate din lume, dotata impecabil cu echipament rusesc de ultima generatie si avand si o experienta impresionanta si excelenta de 10 ani de lupta impotriva iranienilor. Marii experti preziceau un razboi indelungat, cu pierderi mari pentru americani. Totul a durat pana la urma cateva zile. Zile, nici macar o saptamana. Tehnologia americana a decimat diviziile irakiene de tancuri in cateva ore. A fost un adevarat macel.
Ce vreau sa va spun cu aceste 2 povestioare?
Ca, poate, de multe ori in viata este mai destept sa predai anumite activitati unor persoane sau companii care fac diverse treburi mai ieftin, mai bine, mai repede si mai usor decat tine. Sa te degrevezi de multimea de activitati pe care le ai, si carora cu greu le faci fata zilnic, delegandu-le acelora care s-ar „juca” cu rezolvarea problemelor tale. Pentru ca apoi tu sa ai timp pentru tine, pentru sufletelul tau sau pentru cei dragi tie.

Reclame

Spune ceva:

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s