Motivele frecvente de suferinta ale oamenilor

Unul dintre motivele frecvente de suferinta ale oamenilor este dezamagirea pe care o simt atunci cand cineva nu se comporta asa cum se asteapta ei.

Avem tot felul de asteptari de la cei din jur, ne bazam pe ei si pe promisiunile lor, plasam responsabilitatea la altii sau devenim dependenti de ei si de bunavointa lor ca sa faca ceea ce ne dorim noi.

Uneori ne facem planuri si avem asteptari de la altii, iar ca sa ne asiguram ca va fi asa cum ne dorim noi, apelam la manipulare, santaj emotional, invinovatire, s.a.m.d. Ca sa scape de presiunea pe care o punem asupra lor, spun ca vor face ceea ce le cerem, dar vor gasi tot felul de modalitati prin care sa ne evite – invocand diferite justificari si scuze.

In alte situatii, oameni spun ca vor face un lucru doar pentru ca isi doresc sa-si pastreze o imagine pozitiva in fata ta, insa atunci cand chiar trebuie sa faca ceea ce au promis, dispar pur si simplu sau gasesc diferite explicatii pentru care nu mai pot face ceea ce au spus ca vor face. Aici este vorba de verticalitatea, congruenta si maturitatea unui om si nu poti sa faci nimic daca el alege sa nu-si respecte cuvantul dat.

Tinand cont de faptul ca fiecare om isi vede in principal propriul interes – si este si normal sa fie asa, atata timp cat este ecologic – majoritatea oamenilor te vor dezamagi de-a lungul vietii. Adica, ei se vor comporta altfel decat te astepti tu sau decat i-ai fortat sa promita ca o vor face, iar tu vei suferi, vei fi dezamagit sau te vei simti tradat…

Cea mai buna varianta ca sa eviti dezamagirile este sa nu ai asteptari – mai exact sa te astepti la orice in conditiile in care nu te astepti la nimic.

Bazeaza-te in primul rand pe propriile tale forte, gandeste-te la mai multe modalitati prin care poti sa rezolvi ceva, nu-i forta pe oameni sa faca promisiuni si evita sa fii dependent de un alt om.

Asteapta-te la orice in conditiile in care nu te astepti la nimic!

Reclame

Spune ceva:

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s