Un test simplu ar putea prezice durata de viaţă a oamenilor

Un nou studiu sugerează că măsurarea simţului olfactiv la persoanele vârstnice i-ar putea ajuta pe doctori să estimeze durata de viaţă.

Cercetătorii PLOS One au observat în cadrul studiului realizat pe 3.000 de adulţi că 39% dintre participanţii cu simţul mirosului slab au murit în termen de cinci ani, comparativ cu doar 10% dintre cei care au identificat corect mirosurile, potrivit BBC News.

Medicii precizează că pierderea simţului mirosului nu cauzează în mod direct moartea, dar poate fi un semnal de alarmă privind starea de sănătate. Aceştia recomandă celor care au simţit schimbări de lungă durată să meargă la medic.

Cercetatorii de la Universitatea din Chicago au cerut unui eşantion reprezentativ de adulţi cu vârste cuprinse între 57şi 85 de ani să ia parte la un test simplu. Participanţii au trebuit să recunoască diferite mirosuri precum cele de mentă, peşte, portocale, trandafiri şi piele.

Cinci ani mai târziu, aproximativ 39% dintre adulţii care au obţinut cele mai mici scoruri, cu 4-5 erori, au murit, în comparaţie cu 19% dintre cei cu pierderea moderată a simţului mirosului şi doar 10% dintre cei cu un simţ al mirosului sănătos.

Un gând despre “Un test simplu ar putea prezice durata de viaţă a oamenilor

Spune ceva:

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s