„Orfelinatul groazei” se va demola

În 1990, postul de televiziune BBC prezenta într-un reportaj cum erau crescuți copiii dintr-un orfelinat din România. Imaginile erau apocaliptice: copii înfometați, bătuți și abuzați sexual.
Potrivit jurnaliștilor de la Monitorul de Suceava, consilierii județeni suceveni au decis ca acest orfelinat, care se află în Siret, să fie demolat. Clădirea are o suprafață de 3.150 de metri pătrați iar timp de peste 30 de ani a fost „salon de copii” în cadrul Spitalului de Copii Neuropsihici Siret.
Orfelinatul a fost închis definitiv în 2001, clădire a ajuns într-o stare avansată de degradare și oricum nimeni nu e interesată de ea mai ales din cauza istoricului. Consilierii județeni suceveni ar dori ca după demolare, în locul fostului orfelinat al groazei să fie ridicat un monument în amintirea celor are au avut de suferit în această clădire, mai arată monitorulsv.ro.
Jurnaliștii de la emisiunea În premieră au realizat un reportaj în care prezintă și povești din acest orfelinat al groazei de la Siret:

Reclame

Un gând despre “„Orfelinatul groazei” se va demola

Spune ceva:

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s