Stocarea datelor personale este ilegala

Decizia prin care Curtea Constituţională a stabilit că Legea 82/2012, cunoscută sub numele de: Legea „Big Brother”, nu este conformă legii fundamentale(constitutia Romaniei). Motivarea a fost publicată astăzi în Monitorul Oficial.

Toate datele persoale ale clienţilor stocate de furnizorii de telefonie si internet trebuiesc şterse, iar companiile nu au voie să le mai înregistreze, începând de astăzi. Acesta fiind efectul invalidării Legii Big Brother, după ce motivarea Curţii Constituţionale a apărut, azi în Monitorul Oficial.

Decizia, a fost luată în iulie, judecătorii stabilind atunci neconstituţionalitatea Legii „Big Brother”.

Legea prevedea obligativitatea furnizorilor de telefonie fixă şi mobilă şi de asemenea pe cei de internet să reţină timp de 6 luni anumite date ale abonaţilor care să fie trimise, la cerere, autorităţilor din domeniul siguranţei naţionale in scopul preveniri, cercetari, descoperiri şi urmăriri infracţiunilor grave.

Curtea de Justiţie a Uniunii Europene (CJUE) a invalidat, în 8 aprilie, Directiva 2006/24/EC privind păstrarea datelor de trafic informaţional, cunoscută şi ca Directiva Big Brother.

CJUE a statuat că, prin impunerea păstrării datelor şi permiţând accesul autorităţilor naţionale competente, directiva reprezintă o imixtiune deosebit de gravă în drepturile fundamentale la respectarea vieţii private şi la protecţia datelor cu caracter personal. În plus, faptul că păstrarea şi utilizarea ulterioară a datelor sunt efectuate, fără ca abonatul sau utilizatorul înregistrat să fie informat in prealabil, poate da persoanelor vizate sentimentul că viaţa lor privată este obiectul unei supravegheri constante.

sursa: digi24

Reclame

Un gând despre “Stocarea datelor personale este ilegala

Spune ceva:

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s