Locuitorii unei comune au atras mai multe fonduri europene decât primăria

Fermierii unei comune din Bistrita-Nasaud au reușit să atragă semnificativ mai multe fonduri europene decât primăria localității.

Astfel, locuitorii din comuna Sieut au accesat pentru propriile afaceri fonduri europene de 3 milioane de euro, în timp ce primăria a nu a reușit să obțină decât 400.000 de euro.

Cu banii europeni, bistrițenii din Sieuț și-au pus pe picioare mici business-uri de familie, potrivit site-ului: stirileprotv.ro.

„La țară poți să faci bani și din agricultură, în timp ce la oraș dacă nu îți găsești un loc de muncă e cam greu să trăiești. Iei o sumă de bani o dată și poți să îi investești în ceva în timp”, este de părere Ionuț Dumbrăvan, un tânăr de 22 de ani din Sieuț, student la Facultatea de Medicină Veterinară din Cluj.

Un exemplu în acest sens este și Ionică Simionca, un alt tânăr din comună, în vârstă de 23 de ani, care a accesat fonduri europene de 40.000 de euro. Pe pământul moștenit de la părinți, tânărul crește 32 de vaci.

Pe lângă accesarea banilor europeni, Ionică Simionca primește și o subvenție anuală de câte 100 de euro pe fiecare vacă.

Asadar, atunci cand exista vointa si idei se poate daca adugi si foarte multa munca plus nitica pricepere!

 

 

 

Reclame

Spune ceva:

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s