Cele Patru Nume Ale Omului

Omul este numit dupa cele patru nume potrivit actiunilor sale: Adam, Ish, Gever, si Enosh.

Enosh(????) se refera la cel mai jos, mic nivel. Aceasta persoana isi petrece intreaga sa viata condus de pasiunile corpului si uita de sursa sufletului sau, de unde vine, si unde se va intoarce la final. El este numit “Enosh” in conformitate cu versetul, “Dumnezeu m-a facut sa uit (Nashani)….” (Beresheet, 41:51) pentru ca el a uitat de sfarsitul sau.

Gever este persoana care depaseste placerile usor (Mitgaber) si nu le urmeaza asemeni bestiei, insa este satisfacuta cu ceea ce gaseste. Insa ea nu se limiteaza pe sine de teama Creatorului, ci pentru ca intelege ca omul trebuie sa fie mai presus de bestie si sa nu urmeze impulsurile corpului. El este numit “Gever” pentru ca el depaseste usor placerile raului. Totusi, aste nu este suficient pentru ca Lumina sa il imbrace, pentru ca el nu aspira catre Creator,? “Cand voi vedea fata Creatorului pentru a-i darui placere

Ish este urmatorul nivel al dezvoltarii. El contine o aluzie la unitatea cu Creatorul prin proprietatile prin care au fost create lumile. Aceasta atrage atentia asupra binelui care este ascuns in persoana, motivul pentru care sufletul sau doreste invataturile Creatorului si respectarea legamantului Sau pentru a se alipi de Lumina vietii si pentru a-i darui Lui placere. Insa persoana este inca motivata de egoism, care il arunca de pe calea catre Creator.

Adam este cel mai inalt nivel, care isi are originea in cuvintele “voi deveni similar cu cel inalt” (Edameh le Elion) (Book of Joshua 14:14). Aceasta persoana a iesit deja complet din cele trei categorii inferioare, in care este similar unui animal, si se alipeste Creatorului. El isi uneste planurile, cuvintele, actiunile, si miscarile, ascunse si revelate, in unitatea cu Creatorul, cu adevarat si sincer, fara alte ganduri irelevante.

Spune ceva:

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s