Timişoara ar putea avea metrou

Timişoara ar putea fi al doilea oraş al României cu metrou, conform site-uluiTimiş Online. Vestea nu a fost primită cu entuziasmul la care se aştepta primarul Timişoarei şi iniţiatorul acestui proiect important pentru orasul de pe Bega, Nicolae Robu: „Eu mă aşteptam să văd o bucurie, un entuziasm că în Timişoara se face aşa ceva, dar văd că unora, (…), le place să rămână calea ferată pe acolo, să le şuiere trenul la urechi”.

De ceva vreme se tot vehiculează ideea că Timişoara va fi al doilea oraş cu metrou din România, însă apar tot felul de obstacole pentru primarul Robu, de la lipsa banilor până la dezaprobarea concitadinilor săi. Într-o declaraţie pentru Timiş Online, acesta s-a arătat extrem de nemulţumit în legătură cu reacţiile la adresa planului: „În loc să spună ‘domnule, ce treabă extraordinară’, vin să spună ‘ce-i cu aiureala asta?’. Să rămână mizerie, asta-i Timişoara, să n-o schimbăm”.

Proiectul urmează să intre în bugetare pentru perioada 2014-2020 şi are ca obiectiv să lege principalele puncte ale oraşului: Gara de Nord, Gara de Est şi Aeroportul din Timisoara. Acest proiect, care reprezintă şi o promisiune din campania primarului, a fost estimat la nivelul anului 2014 la circa 2 miliarde de euro. Încă nu se cunosc sursele de unde vor proveni banii pentru metroul timişorean.

Primarul Nicolae Robu a explicat doar cum va decurge planul: „Asta e soluţia – liniile de cale ferată trebuie să fie duse în subteran, şi cu această ocazie sigur că se va realiza şi o conexiune tip metrou între câteva puncte cheie ale oraşului nostru”.

Reclame

Un gând despre “Timişoara ar putea avea metrou

Spune ceva:

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s