Sibiul, cea mai buna destinatie a anului

Sibiul este orasul care atrage anual sute de mii de vizitatori si asta datorita muzeelor sale, si a festivalurilor pe care le găzduieste in fiecare an.

Premiul acesta i-a fost acordat la Gala Premiilor de Excelenţă organizată de Hotel Tourism & Leisure Investment Conference.

Sibiul a fost preferat in fata  altor destinaţii româneşti renumite, precum orasele Alba Iulia, zona Bucovina, traseul Transalpina, cetatea medievala Sighisoara, Delta Dunării sau Târgu Mureş.

Oraşul Sibiu este in fapt cel mai important centru muzeal din România, dupa Bucuresti si reuseste anual sa atraga, prin cele două muzee mari – Muzeul Naţional Brukenthal, cel mai vechi muzeu din Romania si Complexul Naţional Muzeal ASTRA, cel mai intins muzeu in aer liber din Romania, cel puţin o jumătate de milion de vizitatori, conform autoritatilor locale.

Sibiul, care a fost Capitala Culturala Europeana in anul 2007, este inclus si in top al celor mai fermecatoare destinatii din Europa, un top realizat de jurnalistii americani de la Huffington Post. Ei spun despre Sibiu ca: ” e un oras ideal pentru plimbarile pietonale, unde se pot admira o multitudine de obiective istorice, concentrate in zona interioara a fortificatiilor medievale, in timp ce la umbra zidurilor vechi pot admira locuințele colorate de pe strădutele cu piatra cubica.”

Reclame

Un gând despre “Sibiul, cea mai buna destinatie a anului

Spune ceva:

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s