Locuința la mansardă

Prețul scăzut comparativ cu cal al apartamentelor  situate la etajele intermediare este principalul avantaj al locuințelor situate la mansardă.

De exemplu, în Constanța, cu aproximativ 20.000 de euro poate fi cumpărat un apartament cu două camere, la mansardă, cu o suprafață de 50 -60 metri pătrați.

Tot prețul scăzut a făcut ca în ultimii ani, numărul mansardelor de pe blocuri să crească semnificativ în orașul de la malul mării, potrivit cugetliber.ro.  Cu toate acestea, agenţii imobiliari susțin că în ultima perioadă clienţii nu prea s-au mai grăbit să cumpere astfel de locuinţe.

Și asta pentru că locuința la mansardă prezintă atât avantaje, cât și o serie de dezavantaje.

    „La un moment dat a existat cerere şi chiar am tranzacţionat multe    apartamente la mansardă, dar eu unul, personal, nu am aşa mare încredere, pentru că sunt şi societăţi, eu cunosc câteva, care au construit mansarde şi au intrat în insolvenţă. Nu ai pe cine trage la răspundere peste ani. Apar şi dispar. Ce se întâmplă cu garanţia asupra lucrării, care trebuie să se întindă pe cel puţin zece ani? Ridic nişte uşoare semne de întrebare asupra unora dintre societăţi”, a explicat Marius Coman, directorul unei agenții imobiliare locale, citat de cugetliber.ro.

Pe de altă parte, în categoria avantajelor unei locuințe la mansardă, pe lângă preț, mai intră și acela că oferă, datorită suprafeţei mari, multe posibilităţi de amenajare. Se pot elimina pereţii despărţitori, iar pereţii înclinaţi oferă numeroase variante pentru realizarea unor spaţii de depozitare.

De asemenea, pereţii apartamentelor de la mansardă sunt obligatoriu izolaţi termic, iar în plus unele beneficiază de centrală proprie.

Totodată, priveliștea oferită de un apartament situat la mansardă este una deosebită, care creează o atmosferă specială datorită luminii care pătrunde în locuinţă prin ferestrele din acoperiş.

Pe de altă parte, cei care aleg varianta mansardei trebuie să știe că, în cazul în care lucrările sunt făcute prost, apa se poate infiltra prin acoperiș. Mai mult, pot apărea probleme din cauza izolaţiei termice.

Totodată, pe timp ce vară, este necesar să funcționeze un aparat de aer condiționat, temperaturile fiind unele ridicate.

2 gânduri despre “Locuința la mansardă

Spune ceva:

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s