Carlos Slim angajează mineri din Gorj

O firmă a lui Carlos Slim, al doilea cel mai bogat om al Planetei, face recrutări în rândul minerilor din Gorj, pe care să îi angajeze în Israel.

Oferta de angajare a ajuns să fie prezentată tocmai minerilor din Gorj pentru că aici tehnologia extracției cărbunelui este similară cu cea folosită în Israel.

Reprezentanții firmei miliardarului mexican caută 100 de mineri în România, care ar urma să fie plătiți cu 10 dolari pe oră și să primească cazare și o masă caldă.

Lunar, un miner ar putea ajunge să încaseze 2.500 de dolari, faţă de 1.200 de lei, cât căştigă în România.
Oferta de muncă se adresează atât minerilor aflați încă în activitate cât și pensionarilor care au lucrat în subteran și au experiență în acest domeniu, potrivit stiri.tvr.ro.

Reprezentanții firmei din Israel vor veni la Motru pentru interviul final în momentul în care minimum 30 de persoane vor depune cereri de angajare.

Chiar dacă salariul este unul tentant, liderii de sindicat au informat doritorii cu privire la clima din sudul Israelului, acolo unde sunt minele de cărbune, care ar putea să le ridice probleme.  Astfel, la munca în Israel vor trebui să plece doar persoane perfect sănătoase.

În plus, mineritul este una dintre cele mai riscante meserii, ultimul accident de proporții petrecându-se marți, în Turcia.  În urma tragediei, sute de persoane au murit sau au rămas blocate în subteran, după o explozie produsă într-o mină de cărbune din vestul Turciei. Ultimele cifre arată că bilanţul morților a ajuns la 274 de mineri.

Reclame

Spune ceva:

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s