Îndrăzniți să fiți credincioși

Trăim într-o lume care pune valoare pe confort. Țelul pare să fie să nu mănânci nici prea mult nici prea puțin.

Prețuim acea săptămână de muncă de doar 40 de ore (cu excepția francezilor care o văd un pic prea excesivă chiar și pe aceasta). Restul timpului nostru atunci când munca se termină îl vedem ca „timp pentru mine” care să fie folosit pentru propria plăcere. Ne iubim hobby-urile, distracția, sportul (jucând dacă suntem tineri, privind dacă nu mai suntem atât de tineri), și, dacă nu ai deja un televizor cu ecran mare, cu siguranță acesta e pe lista de „trebuie să cumpăr”.

În trupul lui Hristos, nu vei afla viața ca fiind prea diferită de ceea ce vedem în lume. Și acolo confortul este o prioritate majoră. De fapt, creștinii par să-și petreacă majoritatea timpului de rugăciune în „cereri de confort”: ne rugăm pentru sănătate, fericire, pace și economie bună. Credincioșia este de obicei definită prin a fi bun, a păcătui mai puțin și poate prezența la o oră pe săptămână când sunt întâlniri ale bisericii. 

Dumnezeu vede țelul nostru în viață ca fiind ceva mai mare decât propria zonă de confort. Credincioșia în cuvântul lui Dumnezeu se vede în luptele, în provocările și în lucrarea sau în bătăliile vieții. John Ortberg spunea în cartea sa, „Totul merge înapoi în cutie”: Câtă valoare ați spune că pune Dumnezeu pe a se asigura că oamenii care Îl urmează pe El duc vieți confortabile (comode)?”. Apoi analizează Evrei 11 și arată riscul pe care și l-au asumat oamenii credinței atunci când trăiau pentru Dumnezeu. 

Cum ați descrie umblarea dumnevoastră cu Dumnezeu? Este doar comodă, confortabilă? Țelul credinței dumneavoastră este acela de a găsi confort și mângâiere? Lupta dumneavoastră cea mai mare este aceea de a vă împotrivi ispitei și păcatului? Sau depuneți efort serios pentru a sluji lui Dumnezeu, angajându-vă la o lucrare anume sau o slujire? Dumnezeu nu ne cheamă niciodată la ceea ce este ușor sau fără riscuri. Poate că vă este teamă să vă asumați acel risc. Teama este un lucru normal. Lui Ghedeon i-a fost teamă să-i provoace pe Madianiți. Moise probabil se simțea mai confortabil păstorind oi decât să stea înaintea lui Faraon. Ieremia credea că este prea tânăr pentru a confrunta pe împărați și conducători. Estera se temea de soțul ei, de mânia regelui. Cu toate acestea, fiecare a îndrăznit să fie mai degrabă credincios decât comod. De fapt, dacă cel mai bun cuvânt pentru a vă descrie viața este confortul, comoditatea, atunci vă încurajez să vă gândiți serios dacă aveți credință! 

Astăzi pot fi făcute fapte mărețe pentru Hristos. Ceea ce ne lipsește sunt cei care își asumă riscuri. Cu două mii de ani în urmă, Hristos a spus: „Mare este secerişul, dar puţini sunt lucrătorii! Rugaţi, dar, pe Domnul secerişului să scoată lucrători la secerişul Lui” (Matei 9:37-38). Provocarea rămâne aceeași chiar și astăzi. Avem încă nevoie de predicatori, de învăţători, de cei care să-i viziteze pe cei bolnavi, pe cei singuri sau în închisoare. Posibilităţile de slujire şi ocaziile de a fi folositor în numele lui Hristos sunt mult prea multe ca să poată încăpea pe o listă. Şi nu va fi uşor, nu va fi fără greutăţi. Ceea ce avem nevoie sunt oamenii care să fie gata să-şi asume riscuri, oamenii care sunt gata să acţioneze. Întrebarea este: „Eşti gata să îndrăzneşti să fii credincios?” Nu poți să-ți imaginezi o viață mai minunață decât a aceluia care în sfârșit face un pas înainte și îndrăznește să trăiască așa cum Dumnezeu a intenționat. 

Spune ceva:

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s