Imaginea nesimțirii. Un râu cu malul plin de gunoaie

Zeci de tone de PET-uri, pungi, resturi menajere și moloz s-au strâns pe malul râului Suceava, în zona podului care face legătura între localitățile Laura și Gura Putnei. Jurnaliștii de la Monitorul de Suceava spun că problema nu este una nouă, iar în 2011 primarul din Vicou de Sus a fost amendat de două ori din această cauză.

Ieri, în jurul 11.00, jurnaliștii suceveni au surprins un tractor care descărca în „platforma de gunoi” care s-a conturat lângă râu. „Apoi așa mi-o zâs uncheșu. Că și el și tătî lumea aruncî aici!”, le-a spus acesta celor de la Monitorul de Suceva și a plecat mai departe văzându-și liniștit de drum.

2747f800-bb07-11e3-aa58-cd025836ff63_gunoaie-foto-monitorul-de-suceavaPrimarul din Vicovu de Sus, Gheorghe Schipor, a spus că nu poate decât să acopere gunoiul. „Ce mama dracului să fac? Nu pot să stau cățel și să păzesc zona de acolo. Se adună în permanență și nu pot face altceva decât să le acopăr cu balast.(…) Am vorbit cu cetăţenii. Toţi văd, dar nimeni nu spune nimic. Am pus acolo şi o plăcuţă că este interzis aruncatul gunoaielor, dar fără folos. Până ce oamenii nu vor conştientiza că nu au voie să arunce gunoiul oriunde şi oricum nu ştiu cum se poate rezolva problema”, a declarat primarul, citat de monitorulsv.ro.

În Vicovu de Sus există 11 polițiști și cinci jandarmi. Aceștia ar fi făcut patrule mixte, însă până acum au reușit să dea „doar câteva sancțiuni sporadice, avertismente, celor care au aruncat ilegal gunoiul”, mai spune primarul.

 

Imaginea nesimțirii, suprinsă de jurnaliștii de la Monitorul de Suceava

 

Yahoo News/Monitorul de Suceava – Imaginea nesimțirii, suprinsă de jurnaliștii de la Monitorul de Suceava

Reclame

2 gânduri despre “Imaginea nesimțirii. Un râu cu malul plin de gunoaie

Spune ceva:

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s