Promisiune

Acum Doamne, Dumnezeul meu, Tu ai pus pe robul Tau sa imparateasca in locul tatalui meu David;si eu nu sunt decat un tanar, nu sunt incercat. Robul Tau este in mijlocul poporului pe care l-ai ales,popor foarte mare,care nu poate fi nici socotit, nici numarat, din pricina multimii lui.Da dar robului Tau o inima priceputa,ca sa judece pe poporul Tau, sa deosebeasca binele de rau! Caci cine ar putea sa judece pe poporul Tau, pe poporul acesta asa de mare la numar! „
Cererea aceasta a lui Solomon a placut Domnului.
Si Dumnezeu a zis: ”Fiindca lucrul acesta il ceri,fiindca nu ceri pentru tine nici viata lunga,nici bogatii,nici moartea vrajmasilor tai,ci ceri pricepere,ca sa faci dreptate,voi face dupa cuvantul tau.Iti voi da o inima inteleapta si priceputa,Asa Cum N’a fost NIMENI INAINTEA TA si NU SE VA SCULA NIMENI NICIODATA CA TINE. Mai mult de atat,iti voi da si ce n-ai cerut; bogatii si slava, asa incat in tot timpul vietii tale nu va fi niciun imparat ca tine.”(1Regi-3;7..13)

Eu, Eclesiastul, am fost imparat peste Israel, in Ierusalim. Mi-am pus inima sa cercetez si sa adancesc cu intelpciune tot ce se intimpla supt ceruri;iata o indeletnicire plina de truda,la care supune Dumnezeu pe fiii oamenilor.Am vazut tot ce se face supt soare,si iata ca totul este desertaciune si goana dupa vant!Ce este stramb,nu se poate indrepta,si ce lipseste nu poate fi trecut la numar.Am zis in mine insumi:”Iata ca am sporit si am intrecut in intelepciune pe toti cei ce au stapanit inaintea mea peste Ierusalim,si mintea mea a vazut multa intelepciune si stiinta.Mi-am pus inima sa cunosc intelepciunea,si sa cunosc prostia si nebunia.Dar am inteles ca si aceasta este goana dupa vant. Caci unde este multa intelepciune,este si mult necaz,si cine stie multe, are si multa durere.(Eclesiastul 1;12…18)

Imi pare foarte rau ca introducerea a trebuit sa fie atat de lunga,dar altfel nu aveam cum sa scot in evidenta cine a fost regele Solomon-Cel mai intelept om al tuturor timpurilor,asta o spune chiar Divinitatea, binecuvantata fie Ea.

Cum am mai spus si in alte scrieri,regele Solomon cunoastea si graiul animalelor cat si al zburatoarelor.Azi voi aduce in discutie,una din nenumaratele povesti,care,de fapt,este si o pilda pentru viata!
”Intr-una din zile, involuntar, regele Solomon asista la ”discutia” a doi porumbei(un el si o ea):
-Orice mi-ai cere iubita mea,iti voi pune la picioare..chiar daca mi-ai cere sa distrug tot ceea ce a construit Solomon,iti voi indeplini dorinta!Spunea porumbelul-porumbitei,pe care incerca sa o cucereasca!
Auzind regele Solomon aceste cuvinte ciripite de porumbel,il cheama pe porumbel,si il intreaba:
-Cu ce ti-am gresit eu,de vrei sa imi distrugi tot ceea ce am construit?La care porumbelul foarte rusinat raspunde in soapta:
-Marite Solomon, imi cer iertare pentru cuvintele mele nesabuite,dar nu mai stiam ce sa-i spun porumbitei, ca sa o pot castiga! Tu sti cum sunt femeile, daca nu le promiti marea cu sarea,nu ai rezolvat nimic!
-Bine indragostitule, intoarcete la iubita ta!
Intors la porumbita, aceasta il intreaba curioasa:
-Pentru ce te-a chemat regele la el??!Foarte plin de el, porumbelul ii spune:
-Pai..m-a rugat frumos sa nu-i distrug palatele cu toate cele!
-Si tu ce i-ai spus?!
-Pai,ce puteam sa-i spun?I-am spus ca daca tu imi vei cere sa le distrug,nimic nu imi poate sta impotriva!
Astfel,regele Solomon s-a retras zambind…
Eu,Intelepciunea, am ca locuinta mintea,  si pot nascoci cele mai chibzuite planuri.Frica de Domnul este urarea raului,trufia si mandria,purtarea rea si gura mincinoasa, iata ce urasc eu.

Reclame

Spune ceva:

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s