Un gand de seara

Un gand, poate fi chiar si-o poveste sau de ce nu, un mit sau o minune, pentru acela care crede, cum ca viata ar fi: Un joc pentru unii/unele-poate fi chiar o vacanta, iar pentru altii/altele-poate fi un chin…Cu totii isi spun: Nimic nu-i la intimplare! Cu totii isi repeta acelas fals slogan:Daca toti ar fi ca mine, lumea asta s-ar schimba!
M-am ratacit printre cuvinte, cautind si rasfoind sa aflu calea ce ma duce la eu-l meu ce ratacea prin timp! Trimis am fost, aici in lume si am primit chiar si un nume ce-mi spune clar si ma invata ce caracter am si ce ar trebui sa-mi schimb! Nascut in ziua 23 a saptamanii insemnata cu cifra 6,din luna a sasea a anului ’75 din secolul trecut, aceste date nu le pot schimba  niciodata, deoarece ele imi spun, de cata vreme sunt sici! In schimb, daca”schimb locul” poate ”schimb norocul”…..!La fel sta treaba si cu ”numele”, un Jimmy nu poate fi ca Gheorghe si nici Mihai ca Mihil, Mihaela ca Mirela, si nici Maria ca Miriam..!
Sa caut printre stele, cine sunt sau sa ma caut printre regi, ar trebui sa fiu mai mult decit nebun sau un dement ce crede in povesti!

Uffffffffff…Cata valoare are intelepciunea?! Nimic nu este atat de valoros, ca atunci cand stii prea bine: Cine esti, si incotro te-ndrepti!!
M-am regasit tot printre cuvinte, chiar daca la-nceput, imi era atit de greu sa le deslusesc intelesul, atit de bine ascuns printre semnele de ”punctuatie”…astfel am ajuns sa inteleg, adevaratul sens al calatoriei mele pe acest taram de vis!

Sa cred in zei, ar fi, ca si cum as crede in cuvinte goale…Sa cred in dumnezei din lut sau chipuri inventate de artisti, as fi exact ca si copilul din trecut, cand ma abureau ca vine”mosul”, care-mi va aduce si ”plocoane”
…sa cred in dumnezei nascuti din trup de om, ar insemna ceva.
-Cum poti sa nu crezi in carne si in oase, si-n sange petrecut prin vene si-apoi sa zici ca-i dumnezeul tau, ce te salveaza de te-ncrezi in el??!!
Leviticul 26-Binecuvintarea:
Sa nu va faceti idoli, sa nu va radicati nici chip cioplit, nici stilp de aducere aminte; sa nu puneti in tara voastra nici o piatra impodobita cu chipuri, ca sa va inchinati inaintea ei; caci Eu sunt Domnul Dumnezeul vostru.”…Blestemul, il gasesti tot la Leviticul 26.

Chiar daca aceste cuvinte au fost spuse fiilor lui Iaacov sau mai bine zis poporului lui Israel, ne sunt de invatatura si noua celorlalte popoare. Scrie foarte clar, negru pe alb, pe intelesul tuturor celor care stiu sa citeasca…Cum pot sa fac ceea ce m-au invatat inaintasii mei, din moment ce aici scrie exact contrariul?!

Reclame

3 gânduri despre “Un gand de seara

Spune ceva:

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s