Lipsuri

Pe parcursul vietii, omul, duce(simte)lipsa mai multor ”lipsuri”, chiar daca ar avea toate bogatiile din lume
ceva-ceva tot trebuie sa-i lipseasca! Absolutul, perfectul, nu isi are”locuinta” in inima noastra a pamintenilor.
Cautand ”lipsurile”,nu vei avea timp sa te bucuri de ceea ce te inconjoara!!
Azi, doresc sa”imi” vorbesc despre o ”lipsa” aparte, numita de psihologi:
LIPSA DE COMUNICARE
.
..atunci cind nu te poti intelege cu partenerul de viata sau cu cei din jurul tau, automat vei da vina pe, comunicare! Hmm…Oare asa sa fie??!
Ca intodeauna, eu trebuie sa fiu mai cu”coarne”, asa ca, voi spune, nu comunicarea este vinovata, ci vinovat este acela/acea, care cauta un alt gen de comunicare, fata de comunicarea precedenta(cred ca intelegi la ce fac referire).
Un doctor docent nu se va casatorii cu o femeie de servici, iar un cioban nu se va cupla cu o profesoara de limbi straine, nici un birjar cu o stewardesa, nici un popa cu o stripteueza…chiar daca acestia ar fi imbracati la patru ace, imbalsamati in cele mai scumpe parfumuri si plimbati in cele mai scumpe limuzine, cand vor fi pusi fata in fata, la o discutie deschisa, la o cafeluta, la taclale sau mai stiu eu ce, discutiile vor fi foarte-foarte limitate, adica o comunicare mai restrinsa, iar in termeni mai ”psiho”.. Comunicare  lipsa! Adica, nu sunt pe aceasi, unda, frecventa , cum vrei sa o numesti, unul e pe FM, iar celalalt pe AM… Orange sau Vodafone, CNN sau ProTv. Am adus aceste exemple doar pentru a scoate in relief ideea principala, de asta m-am dus dincolo de ”Extreme”, asa ca, incearca sa pricepi lucrurile din mai multe puncte de vedere,nu te multumii doar cu ceea ce vezi ACI.

De la Extreme la Miezul Problemei…
”Patura”Mijlocie, Prostimea sau Lumea_Mea, lume in care traiesc si imi duc zilele…Lumea celor care isi spun”Normali”. In aceasta lume nu ar trebui sa fie Lipsa de Comunicare, deoarece suntem foarte ( apropiati) unii de ceilalti :)…muncitori, impartiti pe mai multe profesii, educatori, invatatori, etc.etc.

Lipsa de educatie, ne-a transformat si pe noi, cei din mijloc, astfel ne-am indepartat unul de celalalt. Asta e singura mea CONCLUZIE…..Ea vrea filme romantice, El sa nu piarda meciul…Ea la coafor, El la…..Alegere.
In acest timp, copilasii fac cei duce mintea, adolescentii tot la fel…tineretul se drogheaza, si uite asa ne educam…si in tot acest timp, fiecare parinte isi”crede” copilul ”sfint”, iar el/ea(parintii) se cred niste educatori exemplu, iar daca se INTIMPLA, ceva cu fiul/fiica, arunca vina in spatele profesorilor sau a vecinilor. Mdaa…Lipsa de Comunicare, cu propriul tau Eu, te-a facut sa uiti cine esti, iar daca ti se spune unde gresesti, imediat ti se ridica colesterolul si incepi sa…….demonstrezi ce ascunzi in tine!!

Multa vreme, mi-am spus ca eu sunt cel nebun, daar cu timpul am inteles ce si cum! Eu, stiu cine am fost, si  stiu cine sunt..si  Zi de Zi, ma lupt cu propriile mele defecte si incerc sa le transform in fapte pozitive, nu las sa mai intre in inima mea nici un gind ”negru”, deoarece stiu ce se poate naste  acel gand negativ…Nu mai dau friu liber sentimentelor emotionale, deoarece acestea ma pot face sa nu mai vad adevarata ”lumina”a lucrurilor…Azi si acum, eu imi aleg drumul..astfel nu ma mai pot rataci printre carari…cred ca sunt destul de sociabil cu orice individ, dau sansa fiecarui om, in schimb,prietenii eu ii TRIEZ…toate avutiile de pe pamant nu imi pot cumpara Eu-l, asta imi spune ca:EU_Sunt_EU!
De acum incolo,  pentru mine exista un singur drum…..
„Ferice de omul care nu se duce la sfatul celor rai, nu se opreste pe calea celor pacatosi, si nu se aseaza pe scaunul celor batjocoritori!Ci isi gaseste placerea in Legea Domnului, si zi si noapte cugeta la Legea Lui!”(Psalmul 1)

Sa ascultam dar incheierea tuturor invataturilor: „Teme-te de Dumnezeu si pazeste poruncile Lui. Aceasta este datoria oricarui om.Caci Dumnezeu va aduce orice fapta la judecata,si judecata aceasta se va face cu privire la tot ce este ascuns,fie bine,fie rau.”(Eclesiastul12;13,14)

Reclame

Spune ceva:

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s