Sa iti urmezi propriile tale visuri si obiective

Sa asculti de propria ta intuitie, sa iti urmezi propriile tale visuri si obiective, sa traiesti in acord cu adevarul tau – acestea sunt conditiile necesare si suficiente pentru ca sa te bucuri de viata ta si sa fii implinit.

Cand le permiti altora sa ia decizii pentru tine, cand te lasi influentat de parerile si sfaturile altora, cand mergi pe calea pe care ti-o traseaza altii, sunt mari sanse sa te trezesti intr-o zi ca nu iti traiesti propria ta viata. Tristetea, frustrarea, nemultumirea si alte astfel de trairi pot sa apara si sa te insoteasca permanent.

Constientizezi ca, daca te lasi influentat de altii, daca le asculti sfaturile si le urmezi, tot tu va trebui sa suporti consecintele alegerilor pe care le-ai facut? Altii isi dau cu parerea, dar tu va trebui sa iti asumi tot ceea ce va urma dupa ce ii asculti.

Daca vrei sa simti ca viata ta este cu adevarat creatia ta proprie, nu te mai lasa influentat sau dirijat de altii. Nici de familie, nici de prieteni, nici de alti oameni care „stiu ei mai bine” cum sa fii sau sa traiesti.

Sunt multi oameni in jurul tau care nu au incredere in ei, care au tot felul de limite si credinte care predispun spre mediocritate, blazare si chiar suferinta. Sunt multi oameni care, la randul lor, nu au luat nicio decizie trecuta prin filtrul personal, ci mereu au facut ce fac si ceilalti.

Este adevarat ca uneori in viata simti nevoia sa te consulti cu cineva cand ai de luat o decizie care sa te propulseze catre evolutie. In aceste momente cauta modelele de reusita in acel domeniu, cauta mentori care au avut deja succes si, mai ales, cauta sugestii doar de la persoane care nu au nimic de pierdut sau de castigat de pe urma deciziei tale.

Un adult, un om cu personalitate clar structurata, cu un plan de viata bine definit, stie mereu ce alegeri sa faca si ce decizii sa ia in asa fel incat sa isi urmeze propria cale. Devino si tu un astfel de om si viata ta va fi cu adevarat una care sa te implineasca si sa simti ca iti apartine.

sursa articolului: Ursula Sandner

2 gânduri despre “Sa iti urmezi propriile tale visuri si obiective

  1. Se intampla mereu sincronicitati cu postarile dumneavoastra si situatiile de viata prin care trec. Azi se intampla din nou sa ma simt incurajata in deciziile ce privesc viata mea, de cuvintele dumneavoastra. Va citesc si va urmaresc cu interes. Va multumesc!

    Apreciază

Spune ceva: