Cum sa retragi ceva ce nu tu dai?

„Îi retrag încrederea doamnei Dăncilă”, a spus Iohannis azi, enervat nevoie mare ca a fost facut harcea parcea de o femeie.

I-o fi retras el „increderea” lui Dancila, dar juridic are FIX valoare ZERO ce spune.

Iohannis se da mare luptator cu inamici imaginari si moderator la conflicte inexistente, insa numai de rasul curcilor se face.

Sa-i cea cineva Constitutia si lui Iohannis sa vada ce spune:

1. Parlamentul acorda incredere Guvernului

„Preşedintele României desemnează un candidat pentru funcţia de prim-ministru şi NUMESTE Guvernul pe baza votului de INCREDERE acordat de Parlament”, spune art. 85 alin. (1) din Constitutie.

Asadar, Iohannis poate avea aprecieri subiective cu privire la desemnarea candidatului pentru prim-ministru (singura condititie ce i se impune e sa aiba consultari cu partidele parlamentare, atat!), insa odata ce Guvernul primeste votul de „incredere” din partea Parlamentului, Iohannis semneaza ca primarul numirea Guvernului.

Asta ca tot veni vorba daca muschiul lui Iohannis poate sau nu sa o revoce pe Kovesi, la propunerea ministrului justitiei.

Iohannis nu e un vataf ori faraon, caruia nu i se aplica Constitutia, ci e si el sub lege si Constitutie, la fel ca toti restul din Romania (ma rog, cu exceptia faraoancei Nefertiti, care, tot datorita lui, se vede ca e deasupra Constitutiei si legilor).

2. Parlamentul, si NUMAI Parlamentul poate retragere increderea Guvernului

„Camera Deputaţilor şi Senatul, în şedinţă comună, pot retrage INCREDEREA acordată Guvernului prin adoptarea unei moţiuni de cenzură, cu votul majorităţii deputaţilor şi senatorilor”, spune art. 113 alin. (1) din Constitutie.

Prin urmare, daca nu cumva Iohannis a devenit peste noapte Parlament cu cele doua camere reunite, acesta nu are cum sa spuna, fara sa se faca de ras, ca „ii retrage increderea” lui Dancila.

Daca tot vroia sa se arate fioros politic, putea sa zica ca e incompetenta, ca nu stie economie, etc, dar sa spuna ca-i retrage increderea e de… rasul curcilor.

Cum sa retragi ceva ce nu tu dai?

E clar ca la politica externa Iohannis e praf. Dar, totusi, dupa aproape 4 ani ca Presedinte, cand a semnat ca primarul numirea a 4 guverne, din care 3 PSD (sic!), te asteptai ca Iohannis sa-si stie fisa postului de Presedinte, asa cum e descris in Constitutie.

4 gânduri despre “Cum sa retragi ceva ce nu tu dai?

  1. Satul de schiuri si plimbari cu bicicleta, presedintele Romaniei se preface ca exista, „BNR, nu poate fi acaparat de PSD”. Deci miza e BNR? Intreb!? Ma tu ce calitate ai, da serios, noi in strada tu la schiuri, noi murim de foame tu te plimbi pe 2 roti. K, schimbam si acest guvern, carcerul Romaniei este PSD, dar asta nu e o noutate, lasam liber BNR, da tu, tu cand o sa fii un presedinte adevarat, al oamenilor, al lucrului bine facut cum ai zis, cand o sa.ti faci cu adevarat datoria fata de noi??? Nici dracu nu iese in strada pt tine, toti cei care ies in strada ies pt o Romanie mai buna, pt ca Romania sa aiba cu adevarat un viitor.

    Apreciază

Spune ceva: