Suferintele psihice

Multe dintre suferintele psihice ale oamenilor, emotiile lor negative cum ar fi depresia, furia, tristetea, dezamagirea, invidia, frustrarea etc., sunt doar niste ganduri, niste modalitati prin care alegem sa ne raportam la ceea ce ni se intampla sau la ceea ce credem ca suntem.

Asteptarile nerealiste (sau egoiste) pe care credem ca suntem indreptatiti sa le avem de la cei din jur sunt o alta categorie majora de suparare sau deziluzie.

Daca simti acum vreuna dintre trarile enumerate mai sus, intreaba-te care sunt acele ganduri care sustin emotiile respective. „Nu accept sa…”, „ma astept sa…”, „ar trebui ca el/ea sa…”, „este groaznic faptul ca…”, „nu este corect ca…” s.a.m.d. sunt de fapt gandurile care iti sustin acele trairi.

Care este solutia? Oricat de greu ti s-ar parea acum, singura varianta este sa-ti schimbi tu modul de gandire si de raportare la diferiti stimuli. Poti sa duci o munca de Sisif ca sa incerci sa-i schimbi pe ceilalti sau lumea in general, sau poti sa te schimbi pe tine ca sa poti sa accepti faptul ca nimeni nu a venit pe lume ca sa te faca pe tine fericit si nici lumea nu trebuie sa se transfome doar pentru ca tu doresti asta.

Schimba-te tu si lumea ta se va schimba.
Solutia este intotdeauna in interiorul mintii tale, nu in exteriorul tau!

sursa articolului: Ursula Sandner

6 gânduri despre “Suferintele psihice

  1. realdinnou

    Aceste ganduri nefaste-degradante,transformandu-se in patologic,sunt dezvoltate de masuri/lipsa de resort,preventie/protectie de lege.O familie corecta,coerenta va fi influentata si decazuta din normalitate in functie de vulnerabilitatea sociala sau blocajele de gen si diversitate

    Apreciază

    1. realdinnou

      Ridicol e faptul ce se întâmplă înaintea oficializării căsătoriei, cu ,,acte în regulă ” Adică petrecerea burlacilor sau a burlăcițelor .Au trecut de regulă câțiva ani de când se cunosc, din păcate pentru protagoniști fluturii au zburat demult și nu a mai rămas nimic solid în relație și în loc de un normal ,,adio'” ce să vezi ,merg ca teleghidați, himnotizați într-o oficializarea a relației, culminând cu o dezgustătoare petrecere înainte de ,,pușcărie „🙃 …tradiții, obiceiuri, credințe limitate și înapoiate …ne întâlnim la tribunal.

      Apreciază

Spune ceva: