Ai intrat la facultate si n-ai bani? Cum rezolvi problema

Ai intrat la facultate si n-ai bani? Cum rezolvi problema

unnamedImediat dupa ce o absolventa de liceu a aflat ca a intrat la facultate incepe sa se intrebe cum sa faca rost de bani pentru a-si plati studiile, cartile necesare, chiria, abonamentul de autobuz sau de metrou, hrana cotidiana, cosmeticele sau tinutele vestimentare de care are nevoie. Problema cea mai mare este cea legata de faptul ca dependenta de parinti este o constanta in viata acesteia, dar de care s-ar lipsi cu siguranta.

Cum isi poate obtine independenta financiara in asa fel incat sa reuseasca sa aiba bani suficienti pentru a-si asigura traiul intr-o localitate departe de casa? Daca studiaza metodele prin care studentii americani sau cei din occidentul european isi obtin banii necesari, atunci s-ar putea sa afle ca ideile sunt numeroase si ca tot ce ii trebuie este vointa de a reusi.

unnamed (1)

Care sunt modalitatile de a face rost de bani?

Pentru fetele care pun pe primul loc facultatea exista cateva joburi sigure care le pot aduce independenta financiara dorita. Desigur in acest caz este foarte important timpul pe care acestea il pot acorda unui job si orele (programul) la care il pot realiza fara sa isi compromita in vreun fel prezenta la orele de curs.

Extrem de practice sunt urmatoarele metode de a face rost de bani in studentie sau in perioada de pana la inceperea anului scolar:

  • Videochatul este un job la moda in aceste zile, mai ales ca nu mai este deloc vazut ca o paria al meseriilor. Beyou-studio.ro, un studio de videochat din Capitala, reuseste sa aduca fetelor, dornice de a gasi o solutie la indemana, bani suficienti, asigurare de sanatate, carte de munca, bonusuri consistente, un spatiu de munca sigur, antrenament, cursuri de limba engleza si de folosire a computerului;unnamed (2)
  • Bloggingul pe un domeniu de nisa aduce banuti importanti, dar acest lucru se realizeaza in timp. Din marketing afiliat, din adsense, din colaborari diverse cu alte companii, din advertoriale se pot face sume de bani impresionante. Acest job presupune insa munca multa, sustinuta, constanta, cunoasterea altor persoane, invatarea diferitelor lucruri legate de programare, social media etc;
  • Deschiderea unei mici afaceri, cu ajutorul parintilor pentru inceput, devine o idee geniala doar daca se vine in intampinarea clientilor cu un produs nou, cu un serviciu inedit. De asemenea, asocierea cu alti prieteni ar putea creste substantial cifra de afaceri si se poate ajunge la un profit mult mai mare;
  • Impartirea de pliante poate fi destul de obositoare (mult de mers), dar este un venit sigur, pe care se poate baza oricine. Totusi nu se poate vorbi despre castigarea unei sume de bani care sa asigure o independenta financiara, ci mai degraba de existenta a ceva bani de buzunar;
  • Angajarea pe perioada verii la un restaurant, hotel, pensiune, club de pe litoral reuseste cu succes sa imbine placutul cu utilul. Bacsisurile sunt impresionante, mai ales daca aspectul fizic este unul atractiv, astfel incat se vor strange treptat banuti buni, care pot fi utilizati mai apoi pe perioada anului scolar.

 

2 gânduri despre “Ai intrat la facultate si n-ai bani? Cum rezolvi problema

Spune ceva: