Schita caroseriei… o prostie!

Schita caroseriei… o prostie!

În ultima perioada Internetul a fost invadat de stirea conform careia o noua prevedere legislativa impune soferilor sa aiba in masina cartea de salvare a autoturismului ( o schita a caroseriei), in caz contrar posesorul autoturismului ar putea fi amendat cu 1000 de lei. La solicitarea unui site de stiri din România Politia a dezminintit aceasta informatie spunând ca este vorba doar de o recomandare si ca, în mod sigur, nu se dau amenzi în lipsa respectivei schite. Cartea de salvare a masinii este o fisa care contine schita autoturismului si ar trebui sa-i ajute pe pompieri în eventualitatea unui accident grav, dar niciun sofer nu este obligat sa o aiba in autoturism.
„Poliţiştii care opresc autoturismul în trafic pentru a controla şi verifica documentele, solicită cărţile de identitate, actele maşinii, permisul şi asigurarea. Niciodată cartea de salvare. Nu sunt aplicate sancţiuni contravenţionale pentru acest lucru”, a declarat pentru Digi24, Georgian Drăgan, purtator de cuvant la IGPR.

2 gânduri despre “Schita caroseriei… o prostie!

  1. In concluzie, de ce e o prostie? Cartea de salvare e o foaie de hartie cu schita masinii (fiecare marca si model are schita proprie) unde sunt indicate locurile de unde trebuie taiata caroseria astfel incat cei de la SMURD sa nu faca descarcerarea prin incercari ci la sigur, din prima. In opinia mea aceasta prostie este foarte utila odata in viata. Dar mai bine sa ne pazeasca soarta de accidente.

    Apreciază

Spune ceva: