Activitate in contul meu!

Un nou card

 

La 7 dimineata am primit un mesaj alerta de la compania care mi-a furnizat un credit card cu multi ani in urma. O activitate suspicioasa a avut loc in contul meu: Cineva a cheltuit 1 euro, azi noapte. Ce naiba si-o fi luat? Seminte de floarea-soarelui? Da, azi seminte, maine un bilet de avion. Cica asa se pune problema. Sa fii proactiv ( un pic isteric cand e vorba fie si de un rurocent, occidentalul stie, intelege valoarea banului) si sa iei masuri. Mi s-a cerut sa raspund cu un cod anume, daca nu sunt eu cheltuitorul acelui euro umil. Am raspuns si cardul mi-a fost anulat din motive de securitate. Hotii nu-l mai pot folosi. Mi s-a cerut, de asemenea, sa sun la un numar sa confirm, cele intimplate si sa mi se trimita un nou card.

Tehnologia asta simplifica existenta

 

Ma simt in siguranta si apreciez promptitudinea sistemului pentru prevenirea fraudei, sau a furtului de identitate. Problema este ca acum stau pe telefon si vorbesc cu robotii, incercind sa ajung la o voce umana. Un robot cu un glas cosmic imi comanda, eu raspund supus, cu nervii incruntati, el iar imi comanda, eu iar raspund si execut. Robotule, pot vorbi si eu cu un om? Cind iti moare bateria? Unde sunt angajatii umani, in carne si oase? Tehnologia asta simplifica existenta, e adevarat, dar ma si oboseste si incurca. Ah, cat urasc sa dau telefoane si sa imi raspunda un robot, sa fiu pus on hold zeci de minute, in timp ce tot felul de cantecele si melodii imi suna in ureche.

Si am stiut! Vocea umana pe care aveam sa o aud la celalalt capat al firului, va fi a unui indian din Bombay. Ce distractie si fu..re de creiere, sa deslusesc engleza lui cu un accent bolborosit si gros, cu tot cu terminologia bancara si indicatiile specifice. Numai cine a vorbit la telefon cu un indian, poate sa ma inteleaga. Dinlg blingl !!! Cu robotul m-am inteles perfect. Vreau robotul inapoi! Helloooo, can i speak to that machine again?

PS: am scris pe fuga! Scuzati eventualele erori si ca v-am plictisit.

Un gând despre “Activitate in contul meu!

  1. Trebuie sa incerci operatorii romani, f intalniti aici. N-ai vazut asa ceva. As fi vrut sa vorbesc cu un indian sau cu un robot, ba chiar am insistat sa fiu transferat, insa duduia nu si nu. Pentru o frauda de cateva sute de lire, restituita de banc..

    Apreciază

Spune ceva: