Masina de spalat inteligenta

O companie britanică a creat un prototip de maşină de spălat conectat in-cloud, cu o interfaţă pentru utilizator minimalistă şi care poate fi utilizată direct de pe smartphone. Printre funcţiile maşinii inteligente se numără şi comadarea de detergent online.

Cloudwash, un produs al companiei londoneze Berg, are trei programe presetate de spălare şi un ecran care arată cât timp a rămas până când rufele pot fi scoase din cuvă. Dacă utilizatorul vrea să întârzie finalizarea unui program de spălare o poate face atât manual, cât şi de pe smartphone, unde primeşte notificări cu prvire la etapele de spălare. Maşina poate fi programată să înceapă să spele în ziua şi la ora dorită şi are inclusiv o funcţie de „do not disturb” (care se poate activa în zilele în care utilizatorul nu vrea să fie deranjat de zgomot, dacă va dormi mai mult), relatează popsci.com.

O altă funcţie interesantă este aceea care permite comandarea de detergent sau balsam doar apăsând un buton al maşinii de spălat sau accesând comanda corespunzătoare de pe smartphone. Prin simpla apăsare, maşina înregistrează o comandă pe Amazon.com, care trebuie autorizată ulterior de pe telefon. Dacă utilizatorul vrea să îşi facă singur cumpărăturile, poate alege o altă comandă care îi adaugă automat detergentul în lista de cumpărături.

Reprezentanţii Berg preconizează că, pe viitor, majoritatea aparatelor din casă vor fi conectate la internet şi vor trimite continuu informaţii către utilizator.

Asadar, lumea si tehnica evolueaza intr-un ritm ametitor!

Din blogosfera romaneasca va urez o Primavara Frumoasa!

4 gânduri despre “Masina de spalat inteligenta

  1. Ha ! Ha ! Cand am citit prima oara titlul articolului (dand click aici dinspre blogul lui Andreea Iulia Toma), inainte sa observ ca articolul e scris cu diacritice, am citit „masina de spalat inteligentza”, adica am inteles „masina pentru scopul de a spala, a curati, si deci a ne imbunatati inteligentza noastra personala” ! Si ma asteptam asa la un soi de articol mai literar SF metaforic, gen poate un
    scenariu similar filmului SF oarecum comedic
    „Eternal Sunshine of a Spotless Mind” cu Jim
    Carrey, in care numai memoria personajului principal e spalata, dar in cazul asta speram la ceva si mai si, cu toate functiile cognitive reimprospatate !

    Apreciază

Spune ceva: